Tilbage

EJRNAES.DK  -   Anmeldelser af: "Omkring fisk" og uddrag af kapitlet: "September"
 
 

" ...da glider en bækørred på cirka 45 centimeter langsomt ud fra brinken under mine fødder og stiller sig midt i den rolige strøm, bare en stanglængde væk. Forsigtigt krybende trækker jeg 10-15 meter opstrøms og dækker mig mellem nogle siv. For god ordens skyld tager jeg mig tid til at chekke flue og forfang en ekstra gang, inden jeg genoptager fiskeriet. Ikke kun som sikkerhed mod defekt, men i lige så høj grad for at give såvel mig selv, som fisken lidt ro. Pausen og de perfekte forhold til trods lykkes det alligevel med stor præcision at placere fluen i en svajende grødeklat i første kast. Andet forsøg derimod ligger som det var tænkt. Fluen lander fnuglet og danser forførende skråt gennem fiskens synsfelt. I det klare vand kan jeg se fisken rejse sig mod lokkemaden, som får et dovent sideblik, inden den med lidt overlegen nonchelant elegance vender tilbage til pladsen midt i strømmen.

Pause, ny flue, samme udfald! Jeg har oplevet det før og ved egentligt godt at sådan en fisk er uden for "terapeutisk" rækkevidde, men lad os se kendsgerningen i øjnene, det er de fleste folk med en fiskestang i hånden også, så hvorfor ikke forsøge igen - naivt - men uafvendeligt.   ........"Laurits Flowbinner, Aarhus Stiftstidende, skrev:Jan Grünwald, Politiken, skrev:Thomas Vinge, Sportsfiskeren, skrev:
Til top

Mads Ejrnæs    •    Høyrups Allé 15, st.    •     2900 Hellerup    •    mads@ejrnaes.dk    •    4127 7083    •      Facebook